top of page

De parabel van de plant


De boer had een vruchtbare akker waarop planten goed wilden groeien. Hij werkte daar dan ook hard voor. Gaf de planten op het juiste moment water, bemestte ze met de beste grondstoffen en zorgde ervoor dat ze niet te dicht bij elkaar stonden. Iedere avond, voor hij naar huis ging, draaide hij zich om en bewonderde zijn werk. Regelmatig wieden, dat is het geheim, peinsde hij. Op een dag liet hij zijn spade vallen. Hij bukte zich om het gereedschap op te rapen en zag toen dat hij avond aan avond op een van de planten had gestaan om zijn arbeid te bekijken. Vermanend sprak hij de plant toe: 'Word gewoon weer groot, plant. Groter dan dit. Dat ben je. Stomme plant.'


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page